• Banner

Castelgarden
Onderdelen voor Castelgarden vindt U bij De Onderdelenshop

Castelgarden

Castelgarden is een vooraanstaand Europees merk dat bekend staat om zijn zitmaaiers en gemotoriseerd tuinmateriaal van hoge kwaliteit.Castelgarden staat voor hoogwaardig en exclusief Italiaans design.

In 1962 begint Castelgarden, als onderdeel van M.A.C. Spa, met het ontwikkelen van gemotoriseerd tuinmateriaal en industriële koeltechniek vanuit Castelfranco Veneto in Italië. 

In 1986 wordt de koeltechniekdivisie van M.A.C. Spa verkocht. De divisie met tuinmachines wordt getransformeerd in een nieuw bedrijf dat Castelgarden Equipment wordt genoemd, nog altijd vanuit Castelfranco. 

In 1995 wordt Castelgarden Equipment overgenomen door een groep investeerders en omgedoopt tot Castelgarden SpA. 

In 2000 fuseert Castelgarden SpA, op dat moment de grootste producent van gazonmaaiers in Europa, met Stiga, Stiga Belos AB, Mountfield (een van de bekendste gazonmaaiermerken in Engeland) en Alpina Professional & Garden SpA (Italiaans ontwikkelaar van kettingzagen en bosmaaiers). Samen vormen zij Global Garden Products (GGP) waarvan het hoofdkantoor zich bevindt in Castelfranco Veneto. De GGP Group is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en marketing van voornamelijk gazonmaaiers, zitmaaiers, en gemotoriseerd tuinmateriaal.

Active filters